Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou, šťouchané brambory

Suroviny

  • 1 vepřová panenka
  • sůl
  • barevný pepř
  • olej
  • 2 kg brambor
  • 1 větší cibule
  • 200 g slaniny na plátky
  • 150 ml hovězího vývaru
  • smetana 30%
  • 20 g hotová jíška knorr
  • 300 g čerstvých hub

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme je vařit. Na pánvi si orestujeme cibuli do zlatova. Měkké brambory rozmačkáme a vmícháme cibulku.

Mezitím, co se brambory vaří si připravíme panenku. Maso očistíme a panenku nakrájíme na silnější špalíčky, které osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Zprudka orestujeme ze všech stran a dáme odpočinout.

Do výpeku dáme orestoval čerstvé houby, zalijeme je vývarem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec zahustíme jíškou dle potřeby a vlijeme smetanu. Omáčka je hotová.

Dobrou chuť přeje Dominik.....

© 2024 La Cuisine Royale  |  Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky