Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou, šťouchané brambory

Suroviny
- 1 vepřová panenka
- sůl
- barevný pepř
- olej
- 2 kg brambor
- 1 větší cibule
- 200 g slaniny na plátky
- 150 ml hovězího vývaru
- smetana 30%
- 20 g hotová jíška knorr
- 300 g čerstvých hub
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme je vařit. Na pánvi si orestujeme cibuli do zlatova. Měkké brambory rozmačkáme a vmícháme cibulku.
Mezitím, co se brambory vaří si připravíme panenku. Maso očistíme a panenku nakrájíme na silnější špalíčky, které osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Zprudka orestujeme ze všech stran a dáme odpočinout.
Do výpeku dáme orestoval čerstvé houby, zalijeme je vývarem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec zahustíme jíškou dle potřeby a vlijeme smetanu. Omáčka je hotová.
Dobrou chuť přeje Dominik.....